Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Autumn Jazz (20e editie)

Zaterdag 7 november 2015  Hotel Van der Valk Assen (20.00 tot 23.30 uur)
december.jpeg

De 20e editie van het jaarlijkse mini festival AUTUMN JAZZ

belooft weer een prachtig evenement  te worden met  een 4 tal  totaal in stijl verschillende jazzformaties .

 

Traditiegetrouw wordt het spits afgebeten door een combo dat is samengesteld uit studenten van het Prins Claus conservatorium, voor vele binnen- en buitenlandse musici de bakermat voor hun verdere loopbaan .

Zo maakten wij bij eerdere edities kennis met pianisten als Vincent Grit, Tony Hoyting, het Koreaanse meisje Jung Ha Lee met het trio van bassist Jeroen de Baat, zangers en zangeressen als Rodney Elzer, Martijje Lubbers, Evelien Storm, Alina Engibaryan en niet te vergeten het kwartet van tenorsaxofonist Gerben Wasser.

 

Dit jaar is de keuze gevallen op het kwartet van RENSKE  DE BOER, die bekendheid kreeg door haar succesvolle optredens met de reggae-ska band Mr. Wallace, maar daarnaast ook meerdere malen optrad met ervaren jazzmuzikanten als b.v. Winfried Buma, Bert van Erk . Renske de Boer, geinspireerd door  o.a. Billie Holiday wordt beschouwd als een groot muzikaal talent, van wie we in de toekomst nog veel mogen verwachten.

 

Ook is er weer een podiumplaats voor het gipsy-swing combo CAPELINO,  dat voor onze club debuteerde in De Boerderij op 12 oktober 1991 en later met veel succes voor ons optrad bij een koffieconcert in het helaas afgebrande Schepershoes in Balloo en tijdens het Djando Reinhardt Memorial concert in hotel Van der Valk op 11 oktober 2003.

 

Vibrafonist LODEWIJK BOUWENS is geen onbekende voor  Jazzclub Assen. We zagen hem voor het eerst bij Autumn Jazz 2006 met het kwintet van pianist Stormvogel , waarmee hij ook een jaar later in de Hertenkamp speelde , beide malen vergezeld van tenorsaxofonist ALEXANDER BEETS, die ook nu  weer deel uitmaakt van de formatie .

Grote namen in de Nederlandse jazzwereld , ritmisch begeleid door gelouterde muzikanten als pianist Harry Happel, contrabassist Hans Mantel en slagwerker Ben Schröder.

Voor de liefhebber van Mainstream Bop een absolute aanrader.

 

 

 

 

 

Tenslotte de STABLEROOF JAZZ & BLUES BAND die 2 jaar geleden bij Autumn Jazz voor de finale zorgde en dat zo goed deed dat  wij ook nu weer een beroep op dit orkest hebben gedaan. De band, die voor het eerst bij optrad in De Boerderij in 1987 is uitgegroeid tot een van de meest populaire  jazzformaties met een uitgebreid repertoire dat varieert van New Orleans tot Swing, van Mainstream tot Ellington en van    Blues tot Latin Jazz.

Een heerlijk orkest met een prima uitstraling naar het publiek.

 

Speelschema en zaalindeling vindt u in Jazz Inn Fo nr. 2 en bij de kassa.

Hans Mijsbergh maakte weer een fotoreportage

De bekende recensent  Eddy Determeyer heeft ons festival ook bezocht en op internet staat een mooie recentie. Nieuwgierig? Hier kunt u het lezen.

In Jazz Inn-Fo 3 (januari 2016) uitgebreide verslagen van Joop van Dalen, Henk Hilbrandie, Trude Everts en Peter Tel.