Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Klassiekers in een hedendaags jazzy jasje. Dat is kort samengevat het repertoire dat de BLUE RIVER JAZZBAND  en het Trio SWEET SILVER bij hun eerste optreden  voor Jazzclub Assen zullen presenteren .

 

Bandleider/cornettist ROBERT DUIS nam in 2012 afscheid van de LIMEHOUSE JAZZBAND,  het in 1965 opgerichte  Haarlemse orkest dat waarvoor hij ruim 22 jaar  had gespeeld. Het was geen afscheid van de jazz uit de periode 1920-1930 , de “Roaring Twenties”  want al snel daarna werd de BLUE RIVER JAZZBAND  geboren een “Hot Six”formatie,  geënt op  de Hot Five en de Hot Seven  van  Louis Armstrong en gevormd door musici met grote ervaring in de vaderlandse jazz

Kort daarop ontstond het idee de krachten te bundelen met een dames-zang trio in de stijl van groepen als “The Andrew Sisters” en “The Boswell Sisters” die in diezelfde periode wereldberoemd waren en zo kwam er een  samenwerking met het trio “SWEET SILVER” een voortreffelijke zanggroep, die al enige jaren had gezongen bij  het Zutphense dixieland orkest  OLD IEZER JAZZ BAND en in 2014 grote indruk had gemaakt met hun optreden met een van Europa’s  meest vooraanstaande big bands “THE BRATISLAVA HOT SERENADERS”

 

De Blue River/Sweet Silver combinatie werd een groot succes en al snel volgde er een internationaal  optreden in de Cotton Jazz club in Hamburg en daarmee ook  het  begin van  succesvolle trips langs jazzclubs in  Nederland,  Duitsland, Engeland, Belgie, Zweden, Denemarken en Frankrijk. Ook voor april 2017 staan er weer optredens in het Verenigd Koninkrijk   op het programma .

 

Op 29 januari komen de Roaring Twenties weer volop tot leven .  “Vergeten Melodieën”  in een nieuw jasje. Muziek ook, waarop uitstekend kan worden gedanst Een middag waarop wij allen met plezier kunnen vooruitblikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLUE RIVER JAZZBAND   en het Trio SWEET SILVER  

Zondag 29 januari 2017 in rest. “De Hertenkamp”

Bezetting

 

Rob Bakker

piano

Nico Adriaens

tuba

Wil van Schaik

banjo

Rob Slepicka

klarinet/saxen

Ruud Petri

trombone

Robert Duis

cornet/leider

 

 

+ Het dames zangtrio Sweet Silver.

 

blue-river.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

Hans Mijsbergh maakte de foto’s

In Jazz Inn-Fo nr. 4 een verslag van Jan Tuyn