Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Autumn Jazz zonder een combo  van studenten aan het Groninger Prins Claus Conservatorium ; het is haast ondenkbaar! Jonge getalenteerde jazzmusici van diverse nationaliteiten traden voor ons op in de afgelopen decennia. Ook bij de 21e editie van Autumn Jazz wordt hierop geen uitzondering gemaakt en zoals bijna altijd is de optredende formatie ook nu weer zeer internationaal.

 

Zangeres CELINE BRUGMAN formeerde haar eigen quintet met studenten uit o.a. Turkije, Engeland en Rusland, hetgeen ook wel aangeeft welke internationale reputatie de muziek opleiding in Groningen geniet.

 

Celine Brugman werd in 2012 in Groningen toegelaten tot de bachelor opleiding jazz zang en volgde daar lessen bij o.m. Francien van Tuinen, Ruben Hein  en Marjorie Barnes. Enkele jaren later werd zij toegelaten om op uitwisseling te gaan naar de prestigieuze University of the Arts in Philadelphia (USA), waar zij studeerde met Amerikaanse docenten als Mary Ellen Desmond en Elizabeth Radigonda. Momenteel treedt ze op in diverse formaties in het Groningse jazz circuit.  Een bekende recensent omschreef haar als een vrouw met een stem waarop je kunt leunen met het vermogen een “jazzy” gevoel op haar toehoorders over te brengen.

 

 

 

 

 

Bezetting

 

Celine Brugman

vocals

Cem Evin (Turkije)

gitaar

Timothy Funnell (UK)

piano

Ilya Blazh (Rusland )

drums

Nog niet bekend

contrabas

Celine Brugman quintet, zaterdag 5 november in Hotel van der Valk (Autumn Jazz)

Autumn 2016.jpeg

Klik op het affiche voor een vergroting

In Jazz Inn-Fo nr 3 een uitgebreid verslag van Joop van Dalen