Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Eeco's Classic Jazz & Boogie Express, zondag 1 januari (nieuwjaarsconcert)

Boogie Woogie heeft in de historie van Jazzclub  Assen  altijd een belangrijke plaats ingenomen .

Dat begon al in 1982 in de Boerderij met een heuse “boogie battle” tussen Rob Agerbeek en barrelhouse pianist Jan Warntjes, die we in september nog konden bewonderen bij de BJ Hegen Bluesband tijdens Jazz by Bike.  In de daarop volgende jaren kwam vrijwel de gehele nationale boogie elite bij ons aan bod, zoals Jaap Dekker , Martijn Schok, Rob Hoeke, Jeroen Sweers, Anke Angel, Andre Valkering, Eric Jan Overbeek, Henk Pepping en ontvingen wij uit het buitenland o.a. de Boogie Connection , Uli Kron en Doc Houland.

 

Ook op onze komende Nieuwjaarsbijeenkomst staat de boogie woogie weer centraal en maken wij kennis met  Eeco’s Classic Jazz & Boogie Express van de zeer getalenteerde  EECO RIJKEN RAPP, een pianist die na een klassieke scholing  een opleiding volgde aan de Amsterdamse Jazz Academy en  o.a. lessen kreeg van  een van zijn grote inspirators Rob Agerbeek.

Eeco wordt vergezeld van drummer DAVID HERZEL, contrabassist ALEX MILO, die wij zagen bij het Rob Agerbeek trio en de ons welbekende tenorsaxofonist/klarinettist  FRANK ROBERSCHEUTEN die al meerdere malen voor ons speelde met o.a. de JoJo Swingband,  de de Swingcats en natuurlijk dat geweldige optreden met de Three Wise Men  op 5 maart 2013 in het ICO Theatercafé.

Swingende Jazz, Blues en Boogie Woogie, een geweldige opwarmer om het nieuwe jaar mee te beginnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezetting

 

Eeco Rijken Rapp

piano

Frank Roberscheuten

saxen /klarinet

David Herzel

drums

Alex Milo

contrabas

www.kingofboogie.com

rest. “De Hertenkamp”

In Jazz Inn-Fo nr. 4 een verslag van Eddy Determeijer