Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  12 mei  2019 rest. De Hertenkamp

 

“Wat zijn we rijk, dat we hier in Assen vier fenomenale musici mochten beluisteren. Deze fantastische, deels geniaal gearrangeerde jazz gleed hartverwarmend naar binnen. Gewoon geweldig! “

Het is een citaat uit de door Trude Evers geschreven recensie van het optreden van het “Five Brothers Project” op zaterdag 5 november 2011 bij Autumn Jazz in de Pearl Room van hotel Van der Valk.

 

Op 3 maart 2013 trad het combo weer voor ons op. Toen tijdens een koffieconcert in de Beefeater Pub met als verslaggever Henk Hilbrandie, die in zijn recensie sprak van “muziek van ongekende schoonheid”.

 

Wat valt in deze voorbeschouwing hieraan nog toe te voegen? Het komende optreden van het Five Brothers Project is een van onze weinige uitstapjes van het traditionele “koper” naar het warme, melodieuze “riet” met virtuoze solisten als Laurens Blinxmaop altsax, Miguel Martinez op baritonsax, ondersteund en opgestuwd door de drijfkracht van de haast lyrische bassist Bert van Erk en de swingende drummer Sebastian Demydzuk.

 

Het repertoire van dit combo bestaat voor een belangrijk deel uit de beroemde stukken uit de 50er en 60er jaren van de legendarische Gerry Mulligan, muziek die misschien wat in de vergetelheid is geraakt, maar door de saxofonisten Laurens Blinxma en Juan Martinez opnieuw tot leven is gebracht.

 

Gerry Mulligan zou meer dan tevreden zijn over de uitvoering van zijn muzikale nalatenschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

herringtownjazzband.nl/

 Five Brothers Project

Bezetting

 

Laurens Blinxma

Alt sax

Miguel Martinez

Bariton sax

Sebastian Demydzuk.

slagwerk

Bert van Erk

bas

Entree € 15,-  Kaarten reserveren kan telefonisch via 0592-310313 of per mail

onder vermelding van het betreffende concert en datum.

stable roof foto.jpg

Klik op de foto /affiche voor een vergroting

Five Brothers-gewijzigde-bezetting[24432].jpeg