Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Forest Jazzband  (Autumn Jazz Zaterdag 4 november) Pearl Room

Traditionele jazzmuziek mag natuurlijk niet ontbreken op de 22e editie van Autumn Jazz en deze keer is de keuze gevallen op de FOREST JAZZBAND , het orkest dat in 1977 in het Apeldoornse werd opgericht en in haar nu 40 jarig bestaan slechts één maal eerder optrad voor onze club.

 

Van het toenmalige gezelschap vinden we in de huidige bezetting alleen nog trompettist/trombonist TON BOS terug, maar aan de stijl van de beginjaren is men trouw gebleven . Nog steeds geldt het repertoire van de beroemde Eddie Condon formaties als grote bron van inspiratie voor de bandleden, die deze muziek met veel vakmanschap en enthousiasme op het publiek weten over te brengen.

 

De Forest Jazzband kan terugblikken op een prachtige periode in de geschiedenis van onze jazzmuziek. Men speelde in vrijwel alle Nederlandse jazzclubs  en op vele grote festivals. Gastoptredens met o.a. Rob Agerbeek, de vocalistes Greetje Kauffeld en Beryl Bryden en een bijzonder optreden voor Koningin Beatrix en Prins Claus  toen deze een bezoek brachten aan het Arnhemse Openluchtmuseum behoren tot de vele hoogtepunten, maar ... zoals men nadrukkelijk stelt: "Wij maken van elk optreden een hoogtepunt !"

 

Een concert waarop de liefhebber van swingende, bruisende oude stijl jazz met plezier kan vooruitblikken.

 

 

 

 

Samenstelling

 

Louis Bink

trompet/trombone

Peter Swart

klarinet/saxen

Ton Bos

trombone/trompet/leider

Harald Haverkorn

piano

Marc Muyzer

gitaar/banjo

Ludo Deckers

contrabas

Peter den Boer

drums/vocals

The Forest Jazzband.jpg
Autumn-jazz-DEF.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

Het fotoverslag staat hier