Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

GREETJE KAUFFELD met Jazz'd Friends

Klik op het affiche voor een vergroting

Greetje Kauffeld, het zangeresje dat in 1957 als “ontdekking”  van dirigent Bep Rowold  haar debuut maakte bij de Skymasters hoopt volgend jaar haar 60-jarig artiestenjubileum  te vieren.

 

Nu voor de 3e maal bij Jazzclub Assen. Een van Nederlands  Grand Ladies of Jazz, winnaar van de Edison Jazz Oeuvre Prijs 2014, begeleid door de formatie JAZZ'D FRIENDS, bestaande uit 5 doorgewinterde muzikanten in de Nederlandse jazzscene.

 

Zo volgde  pianist Hugo van Os  masterclasses bij de Amerikaanse bebop legende Barry Harris en wist de aan het  Amsterdamse conservatorium cum laude afgestudeerde trompettist Coos Zwagerman in 2015 bij het Jazz Festival Breda de prestigieuze Kobe Jazz Street Award in de wacht te slepen.

Drummer Aart Frijling woonde in de 60er jaren in Scandinavie , waar hij regelmatig optrad in de daar bekende jazzclubs en is nu al vele jaren de stuwende kracht  achter de Sunny Side Jazzband .

Contrabassist Frans Tunderman  en  de soepel en melodieus  “op zijn Amerikaans”  spelende tenorsaxofonist Peter Swart completeren deze uitstekende band.

 

Het optreden van Greetje Kauffeld & Jazz'd Fiends belooft een nieuw hoogtepunt in het jubileumjaar van Jazzclub Assen te worden.

 

 

 

 

 

 

Zondag 10 april 2016.  Aanvang 15.00 uur.  Restaurant De Hertenkamp

Greetje Kauffeld.jpeg

Hans Mijsbergh maakte de fotoreportage en het filmverslag

Fotograaf Lammert Aling van het Gezinsblad kwam langs, luisterde met ingehouden adem en maakte ook nog een mooie fotoserie.

In Jazz Inn-Fo 5 een verslag van Henk Gremmen