Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Haricots Rouge  5 oktober

Zaterdag 5 oktober 2013 Hotel van der Valk te Assen.  Aanvang 20.15 uur

50 jaar wereldklasse

“Profiteer hiervan! Zo’n orkest komt niet gauw in Assen terug”.
Zo luidde de laatste regel van een stukje dat in de Jazz Inn-Fo van augustus 1991 geschreven werd als voorbeschouwing op het optreden dat de band zou hebben in de Hertenkamp op zondag 8 september 1991 tals afsluiting van het 9e Jazz Festival Assen.
Inderdaad, het was een klein  wonder dat dit orkest met zo’n grote Internationale reputatie naar onze stad zou komen. Maar in combinatie met enkele optredens elders in ons land bleef er voor die zondagmiddag nog een gaatje over.
Het werd dan ook een overgetelijke middag met een uitstekend vertolkte New Orleans Jazz gecombineerd met een in elk opzicht perfecte show.

Inmiddels zijn we 22 jaar verder en uiteindelijk is het dan gelukt dit flamboyante orkest weer voor een optreden in Assen te contracteren mede dankzij een goede samenwerking met de Oude stijl Jazzclub Eindhoven en de Arnhemse Storyville Jazzclub.
Dit jaar bestaat de band 50 jaar en nog steeds behoren de “Rode Bonen”, waarvan wereldwijd meer dan 2 miljoen albums en cassettes zijn verkocht, tot de meest gevraagde jazzformaties ter wereld.
LES HARICOTS ROUGE is een orkest, dat het publiek vanaf de eerste tot de laatste minuut boeiend weet bezig te houden met haar geweldige muzikale meesterschap en het optreden in de Diamondroom van hotel van der Valk beloofd zeker ook een nieuw hoogtepunt te worden in de historie van Jazzclub Assen.
Sterker nog dan 22 jaar geleden zouden wij elke jazzliefhebber nu willen adviseren, “Zorg dat u erbij bent! Zo’n kans krijgt U niet weer “
Hoofdsponsor van dit evenement:
Bloemsma + Faassen
Accountants en belastingadviseurs