Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  7 januari 2018  rest. De Hertenkamp.  

"Voelt U zich vervelend, akelig of down? Bel dan snel de Herringtown"

 

Het is  de lijfspreuk van de in 1977 in de  Enkhuizen opgerichte HERRINGTOWN JAZZBAND. Samen met de enkele jaren eerder opgerichte Freetime Old Dixie Jassband zette dit swingende orkest de Noord-Hollandse haringstad op de vaderlandse jazzkaart .

Enkhuizen groeide uit tot de meest productieve oude stijl jazzgemeenschap van ons land en er ging in de afgelopen decennia geen jaar voorbij of er werd weer een nieuwe jazzformatie geboren.

Het publiek wordt door de bandleden op de eerste plaats gezet  en krijgt de rol van een belangrijk instrument dat met volle overgave wordt bespeeld.

Dat werd ons al duidelijk in september 1999, toen de band voor ons haar debuut maakte in cafe Popken in Ekehaar tijdens Jazz by Bike. Men had net een set gespeeld en maakte zich op voor een pauzedrankje toen een grote groep fietsers arriveerde uit Loon. Onmiddellijk werden de instrumenten weer opgepakt; het drankje kon wel even wachten want het publiek was gekomen voor de muziek.  Het bewijs dat de band meer in haar mars heeft dan grote muzikale klasse en een hoog entertainment gehalte. Met als muzikale basis  de jazzmuziek uit de jaren 1920-1930, later beïnvloed door de Engelse Traditionele Jazz is de Herringtown Jazzband uitgegroeid tot één van de toonaangevende oude stijl jazzorkesten in ons land en staat men garant voor een optreden waarbij de bezoeker zich geen moment zal vervelen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwjaars Bijeenkomst

Samenstelling

 

Erwin Schoen

klarinet/saxen/vocaal

Henk van der Veen

leider/trombone/vocaal

Rob van Bergen

trompet/bugel/vocaal

Erwin Sprong

banjo

Ruud Danckaarts

contrabas

Berry Schuuring

slagwerk

Herringtown Jazzband (Enkhuizen)

HERRINGTOWN FOTO.jpg
Herringtown-Jazzband-HR.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

Klik op de foto voor een vergroting

Hans Mijsbergh maakte de foto’s