Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Autumn Jazz XVIII 2 november 2013:

Zaterdag 2 november 2013 – Hotel van der Valk Assen. Aanvang 19.45 uur Autumn Jazz m.m.v.
Ÿ
Blue Voice
Ÿ
Combo Alina Engibaryan
Ÿ
Stableroof Jazz & Blues Band  www.stableroof.nl
Ÿ
Quintet Bart Lust  www.bartlust.nl
Ÿ
All that Jazz & Soul Quartet
saxofonist JAN GERRITSEN muzikaal sterk werd beïnvloed door zijn leraar Bennie van der Moolen, destijds eerste klarinettist van de Koninklijke plaatselijke Harmonie; later in zijn conservatorium jaren door Ferdinand Povel en daarna door componist/arrangeur Jerry van Rooijen.  
Basgitarist PETER UIL begon eind 60-er jaren met de blues. Ging vervolgens verder in de popmuziek, was mede-oprichter van de Zwolse funk/soulband Hipsters en maakt sinds 1979 onafgebroken deel uit van Blue Voice.
Aangevuld met  EDDY LAMMERDING, vanaf 2006  na zijn afgeronde opleiding aan het conservatorium de nieuwe slagwerker van de band vormt BLUE VOICE een hechte formatie die met hun dynamisch swingende  jazz en een verrassende mix van genres een breed publiek op boeiende wijze weet bezig te houden.
Bezetting:
IVORY ROOM van 19.45 tot 21.30 uur:  
ALINA ENGIBARYAN KWARTET  
Ook aan de 18e editie van Autumn Jazz wordt deelgenomen door een  combo van het Groningse Prins Claus Conservatorium. Dit jaar is de keuze gevallen op het kwartet van  de 20 jarige in Rusland geboren vocaliste  ALINA ENGIBARYAN
Alina maakte in februari dit jaar grote indruk tijdens de finale van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Zwolle, waar zij  in een sterk deelnemersveld van de beste studenten van de Nederlandse conservatoria de 3e prijs in de wacht wist te slepen.
Het NJVC , dat sinds 1995 elke 2 jaar wordt georganiseerd geldt als een uitstekende springplank voor de grote vocale jazztalenten . Zo bracht het grote namen voort als b.v. Carmen Gomes, Wouter Hamel, Francien van Tuinen en Brenda  Frans,  allen met een vaste plaats  in de vaderlandse jazzwereld.
Tijdens haar opleiding aan de muziekschool in Rusland was zij betrokken bij internationale Big Band projecten, waarmee ze door heel Europa toerde. Verleden jaar trad zij toe tot het Prins Claus Conservatorium, waar ze haar studie in 2014 hoopt te kunnen voltooien.
Na de uitstekende ervaringen die wij eerder hadden met formaties van het Groninger conservatorium belooft het optreden van deze zeer getalenteerde zangeres zeker een voltreffer te worden.
Het Alina Engibaryan kwartet heeft een internationale samenstelling bestaande uit:
DIAMONDROOM  van 21.15 to 00.30 uur
STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND ( Ruinerwold)
New Orleans Jazz,Swing, Ellington, Barber en The Real Blues. Dat is het pakket dat de STABLE ROOF JAZZ & BLUES BAND  ons te bieden heeft, waarmee de veelzijdigheid van dit uit gelouterde jazzmusici bestaande orkest al wordt aangetoond.
Van het in 1980 in de Zaanstreek opgerichte gezelligheids orkest dat in januari 1987 voor ons optrad in De Boerderij is alleen drummer CEES HEEGSTRA nog van de partij. Toen was het prima vertolkte dixieland
en heette het orkest gewoon Stableroof Jazzband, genoemd naar hun eerste repetitieruimte, maar met
met de in de loop der jaren regelmatig wisselende bezetting  werd het repertoire ook belangrijk verbreed en werd de muziek wat dynamischer met meer nadruk op Swing en Rhythme & Blues. Vooral bij dit laatste past natuurlijk ook het spel van saxofonist/gitarist MICHIEL POS, die in de jaren '90 de halve wereld doorreisde met  de Rob Hoeke Band en na diens overlijden in 1999 nog  jarenlang deel uit maakte van de band van Andre Valkering om zich vervolgens in 2010 aan te sluiten bij de Stable Roof. Nadien bleef de bezetting nagenoeg onveranderd en ontwikkelde het orkest zich tot een internationale topformatie met een sterk toenemende populariteit zowel in binnen- als buitenland . Van het orkest zijn inmiddels 10 CD's en 3 DVD’s verschenen.
Liefhebbers van traditionele jazz  kunnen met plezier vooruitblikken op het optreden van dezae prima band tijdens de 18e editie van Autumn Jazz.
Bezetting:
Alina Engibaryan (Rusland)   
Yoonmi Choi (Korea)   
Kasper Lang Eriksen (Denemarken)
- vocals
- piano
- bas
Andre Smit  
Jan Gerritsen
Eddy Lammerding
Peter Uil  
- leider/keyboard
- saxen
- slagwerk
- basgitaar
Cees Heegstra  
Gerard Tavenier   
Ton van Brussel   
Hans Herwarth   
Michiel Pos    
Peter de Klerk   
Carla Tavenier - Kok  
- leider/ drums
- banjo/gitaar
- cornet/vocals
- trombone/klarinet
- saxen/piccolo/dwarsfluit/gitaar/vocals
- saxen/klarinet
- contrabas
IVORY ROOM  van 22.00 tot 23.45 uur
BART LUST QUINTET (Amsterdam)
"Een mooie avond met goede Swing ". Zo beschreef NRC Handelsblad recensente Amanda Kuyper het optreden van het Bart Lust kwintet in de Amsterdamse North Sea Jazz Club op 12 januarivan  dit jaar bij de presentatie  van de Cd " Make me an Offer" . Een kwintet met de uitstraling van een bigband en dat is niet verwonderlijk gezien de activiteiten  van de leider/trombonist BART LUST in bigbands als New Cool Collective en de New Generation Bigband.
"High energy modal Jazz" is de voor deze muziek bedachte naam met de kracht en warme klank van de combinatie trombone-tenorsax gesteund door een razend stuwende ritme sectie.
Ook  jazznestor Cees Schrama uitte zich lovend over het kwintet dat niet alleen  eigen composities ten gehore brengt, maar ook standards uit de 30er jaren van de vorige eeuw in een nieuw licht weet te plaatsen.
Bezetting:
Autumn Jazz 2013 werd mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe
Bart Lust   
Tom Beek  
Steven Hupkens
Guus Bakker
Joost Kesselaar
- trombone
- tenorsax
- piano
- bas
- drums
PEARLROOM van 22.15 tot 24.00 uur
ALL THAT JAZZ & SOUL QUARTET (Amsterdam)
De gedachten gaan terug naar 31 oktober 1998 - Theaterzaal De Schalm van het ICO Gebouw waar de finale zou plaatsvinden van de 3e editie van Autumn Jazz. Met muziek van Pee Bee & The Night Train, een 10-mans formatie  bestaande uit musici die hun hart hadden verpand aan Rock & Roll - Rhythm & Blues en Soul & Jive. Speerpunt van de band was de nog zeer jeugdige  zangeres YVONNE MANDIGERS, van wie al snel duidelijk werd dat zij de onbetwiste leading lady van dit uitstekende orkest was. Het werd een optreden dat altijd in herinnering zal blijven.  Jazz Inn Fo redacteur Henk Kuipers
beschreef het optreden van de band als "overrompelend" zowel in muzikaal opzicht als ook in de show en noemde het later ook de absolute topper van Autumn Jazz 1998 met een geweldige vocaliste die de "trein" vakkundig wist te besturen.
Inmiddels 15 jaar verder behoort Yvonne nog steeds tot de vooraanstaande jazzvocalistes in ons land en zien wij haar nog regelmatig optreden, zoals verleden jaar in Domburg tijdens Jazz by the Sea met Pee Bee & the Night Train, maar daarnaast ook in een eigen kwartet, waarin zijn wordt begeleid door een 3-tal hoog geschoolde jazzmusici, die met dit optreden hun debuut voor Jazzclub Assen zullen maken. Naast gitaar en slagwerk deze keer niet de traditionele piano maar het forse swingende geluid van een hammondorgel.
Bezetting:
Yvonne Mandigers  
Jurriaan Suring   
Elvis Sergo    
Dirkjan de Koning   
- zang
- gitaar
- hammondorgel
- drums