Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Jazzclub Assen behoort met haar 300 leden tot de grotere jazzclubs in ons land. Jaarlijks organiseert de club een 10-tal bijeenkomsten, Beginnend met het  jaarlijkse evenement: Jazz by Bike op drie locaties, in januari de Nieuwjaarsontmoeting  in Restaurant de Hertenkamp en het jaarlijkse koffieconcert op een wisselende locatie in de regio. Dit alles naast de reguliere jazz-matinee’s  op  zondagen in de Hertenkamp.  Dit seizoen worden in samenwerking met de betreffende Horeca de maandelijkse Jam sessies in Jazzcafé Lodewijk Napoleon 1809 weer voortgezet.

Door nauw samen te werken met evenementen organisaties en bevriende jazz clubs in ons land  creëert de club mogelijkheden gerenommeerde binnen- en buitenlandse formaties aan te trekken. Met jazz stijlen die variëren van New Orleans tot melodische Bop en van pure Swing uit de eind 30-er jaren tot Rhythm & Blues met een lichte nadruk op oude stijl jazzmuziek.
Bekende jazzmusici als Chris Barber, Scott Hamilton, Pia Beck, Rita Reys, Lew Tabackin, Thijs van Leer, Piet Noordijk, Frits Landesbergen, Johnny Meijer, Robert Veen, Rob Hoeke, Jaap Dekker, Greetje Kauffeld e.v.a. traden op voor de club.

 Jazz club Assen

Bij onze concerten zijn ook niet-leden van de Jazz Club Assen  van harte welkom