Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

JazzBusters  (Autumn Jazz Zaterdag 4 november)

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Een select gezelschap kon bij een opwindende JazzJam de Leekster saxofoniste Tineke Koops al eens beluisteren, nog in ’the old days’ van 2016.

Het was voor onze programmeurs aanleiding om haar eens formeel voor een concert bij Autumn Jazz uit te nodigen. Ook haar collega's in JazzBusters zijn welkome gasten bij de JazzJams. Inmiddels vormen ze een hecht kwartet met een vernieuwend repertoire van niet al te bekende jazznummers, met stukken in de stijl van Cannonball Adderley uit zijn souljazzperiode, Joshua Redman, Bill Evans Trio, Benjamin Herman, Keith Jarret.

JazzBusters spelen jazz met daarin alles wat deze muziek zo mooi maakt. Met een blues sound en een stevige groove wordt er geïmproviseerd vanuit het moment. Het repertoire van JazzBusters bestaat uit eigen bewerkingen van bekende en onbekende nummers uit 100 jaar jazzmuziek. Toegankelijk en swingend.

Bepalend voor JazzBusters zijn saxofoniste Tineke Koops en pianiste Leonieke Vermeer. Na de afronding van hun studie lichte muziek aan het conservatorium van Groningen, waar zij studeerden en speelden met grote namen uit de nationale en internationale jazzscene, speelden zij los van elkaar in diverse bands en projecten. In 2017 troffen zij elkaar en samen met de stevige, swingende ritmesectie bestaande uit Einko Topper op contrabas en Bas de Jager op drums was JazzBusters geboren.

Een concert van JazzBusters laat de sfeer van de Jazzclubs herleven. Er wordt zoveel mogelijk akoestisch gespeeld, waardoor een intieme sfeer ontstaat. Het publiek wordt meegenomen op een spannende reis door een verrassend jazzrepertoire, waarbij het niet stil zal kunnen zitten en vele emoties zal ervaren.

Overigens, het woord ‘buster’ is onvertaalbaar in het NL; buster betekent zowel ‘vriend’, ‘kerel’  als ‘vernieler’ of ‘kraker’. Laten we het maar op ‘jazz vrienden’ houden; want dat zijn de Jazz Busters!

 

samenstelling

Tineke Koops

saxofoon

Leonieke Vermeer

Piano

Einko Topper

Contrabas

Bas de Jager

Slagwerk

Jazz Busters Tineke Koops.jpg

Het fotoverslag staat hier