Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  3 september 2017  Jazz by Bike

Traditiegetrouw opent Jazzclub Assen het nieuwe seizoen met Jazz by Bike, een fietstocht door het prachtige Drentse landschap, langs 3 verschillende locaties waar de deelnemers kunnen genieten van uitstekende jazzmuziek in diverse stijlen.

 

De start van het evenement vindt dit jaar plaats in rest. de Ponderosa aan de Rode Heklaan in Assen, waar het publiek om 11.00 uur een warm muzikaal welkom wordt geheten door het Asser jazzcombo The Bardvillains, dat ruim 30 jaar geleden haar debuut maakte bij Jazzclub Assen en nog steeds een grote reputatie geniet in de Noordelijke jazzscene. Traditionale swing met als grote bron van inspiratie de fameuze Hot Club de France van de legendarische gitarist Django Reinhardt.

 

Van de Ponderosa gaat de fietsroute via landgoed De Larix, de dorpen Ter Aard en Zeijen naar Vries. Daar speelt in café Onder de Linden van 13.30-15.30 uur, het noordelijke combo Vintage Five met ‘klassieke’ jazz en blues.

De ongeveer 25 km lange fietstocht wordt afgesloten met een bezoek aan restaurtant De Hertenkamp in Assen waar men vanaf 16.00 uur kan genieten van de The Farmhouse Jazzband, een Noordelijke formatie die de bezoekers onder het motto "Jazz is Amusement" uitstekende New Orleans Jazz weet voor te schotelen afgewisseld met klassiekers uit het repertoire van de beroemde Chris Barber Jazzband.

 

Deelname staat open voor iedereen. Een polsbandje dat toegang geeft tot de deelnemende locaties is op 3 september voor € 12,50,- (€ 8,50 voor leden Jazzclub) verkrijgbaar bij de deelnemende horeca bedrijven.

 

De 22e editie van jazz by Bike belooft weer een goede combinatie te worden van fietsplezier, muzikale hoogtepunten en bovenal veel gezelligheid.

 

 

 

 

 

Farmhouse jazz en bluesband.jpg
Vintage Five.jpg
Bardvillians.jpg
JBB2017.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

Hans Mijsbergh maakte de foto’s