Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Zondag 14 september 2014  - diverse locaties  Aanvang 11.00 uur
Jazz by Bike

Jazzclub Assen organiseert dit jaar op zondag 14 september voor de 19e keer een Jazzfietstocht door de omgeving van Assen, met ieder jaar een andere route en andere locaties. Dit keer begint het evenement om 11 uur in Danscentrum Dokman aan de Oosterbroekstraat

2-4 in Assen. Daar treedt tot 12.45 uur de ”Band4Jazz” uit de regio op. Deze band speelt akoestisch en het repertoire heeft raakvlakken met swing, dixieland en New Orleans jazz.

 

Vandaar gaat de fietsroute door de woonwijk Peelo en via het dorp Ter Aard naar het brinkdorp Zeijen. Daar speelt van 13.30-15.15 uur in café Hingstman  “ASTRID TAYLOR BLUESBAND”

Op het repertoire staat rithm & blues uit de jaren 50-60,  Cuby krakers”en Chicago stampers.

De band bestaat uit doorgewinterde muzikanten die garant staan voor een middag onvervalst move and groove, spetterende solo’s en het gevoel, dat je niet meer loslaat als het je eenmaal te pakken heeft: nothing but the blues…..

 

Daarna voert de route langs het Zeijerwiekie naar het Zeijerveld. Hierin ligt het grote, fraai in de omgeving ingepaste, golfcomplex. Aansluitend het arboretum met bomen uit verschillende werelddelen. De route voert daarna door Assens nieuwste woonwijk Kloosterveen. Dan gaat de tocht via het recreatiegebied Baggelhuizen naar het dorp Witten. Daar speelt tussen 16.00 en 18.00 uur in restaurant zalen Van Veen “The Basin Street Jazzband”. Deze band heeft zich laten inspireren door de zwarte bands uit de jaren twintig van de vorige eeuw, waarbij ook invloeden van modernere versies van de traditionele jazz te horen zijn.

 

 

 

3:  Café van Veen, Witten

1:  Dansschool Dokman, Oosterbroekstraat 4  Assen

2:  Café Hingstman, Zeijen

Hieronder een kleine foto-impressies van voorgaande jaren.

De locaties vindt u hieronder

jazz by bike 2014.pdf

 Jazz by Bike ixx 2014

De totale route bedraagt ongeveer 25 km en volgt zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Ook wordt bij de start een routebeschrijving verstrekt. Deelname staat open voor iedereen.  Dit evenement, met vorig jaar 200 deelnemers, biedt een goede combinatie van fietsplezier, luistergenot en gezelligheid.

 

Sponsor van dit evenement:
Bloemsma + Faassen
Accountants en belastingadviseurs