Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Jazz by Bike 2015

Zondag 13 september 2015  Verschillende locaties Aanvang 11.00 uur

Jazzclub Assen organiseert dit jaar op zondag 13 september voor de 20e keer een Jazzfietstocht door de omgeving van Assen, met ieder jaar een andere route en andere locaties. Dit keer begint het evenement om 11 uur in grand café “Dames Dijkstra (De Passage)” aan de gedempte Singel 1 in Assen. Daar treedt tot 13.00 uur het combo de ”Bardvillains” op. Dit Asser combo , opgericht in 1983, weet met een stuwende bas, inventieve guitaar solo’s, virtuoos vioolspel, vrolijke zang en guitaarspel veel swingnummers prima te presenteren.

Vandaar gaat de fietsroute via het Amelterbos naar Kampsheide en Balloo. Dan langs de Balloërkuil naar Rolde.

In Rolde spelen in café Restaurant Hofsteenge, aan de Hoofdstraat 23 van 13.30-15.30 uur, de Blue’s Jazz Men.

Blue's Jazz Men speelt jazz oude stijl (New Orleans). Hierbij speelt improvisatie vanzelfsprekend een grote rol, waardoor elk optreden uniek is en ontstaat in het moment.

 

Daarna voert de route via de Rolderbrink en langs het Boerbos richting Nijlande en via de es naar het esdorp Deurze. Dan door het dal van het Deurzerdiepje, daar wordt hard gewerkt aan herstel van de meanderende loop van dit diepje. Dan gaat de route naar het buurtschap Schieven. Vervolgens via de wijk Assen Oost en het stationsgebied van Assen wordt het centrum van Assen bereikt. Dan via het Asserbos naar Restaurant de Hertenkamp waar van 16.00 - 18.00 uur de Oriëntal Jazzband uit Enkhuizen optreedt

Deze groep jonge muzikanten delen een passie voor New Orleans Jazz, met een persoonlijke en unieke twist. Door de jaren heen ontwikkelde de Oriëntal Jazzband een speciaal geluid, beïnvloed door een breed scala aan stijlen, variërend van Rock & Roll en Country naar Rhythm & Blues.

 

De totale route bedraagt ongeveer 20 km en volgt zoveel mogelijk de fietsknooppunten. Ook wordt bij de start een routebeschrijving verstrekt. Deelname staat open voor iedereen. Een polsbandje dat toegang geeft tot de deelnemende locaties is op 13 september voor € 12,50,- verkrijgbaar bij de deelnemende horeca bedrijven. Dit evenement biedt een goede combinatie van fietsplezier, luistergenot en gezelligheid.

 

Hans Mijsbergh maakte weer een fotoreportage

In Jazz Inn-Fo 2 (oktober 2015) een uitgebreid verslag van Aly Mijsbergh