Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Zondag  4 september 2016  Jazz by Bike

jazz by bike 2016.jpg

Jazzclub Assen organiseert dit jaar op zondag 4 september voor de 21e keer een Jazzfietstocht in en door de omgeving van Assen met ieder jaar een andere route en andere locaties.

 

De eerste stop van deze trilogie van Jazz by Bike begint om 11.00 uur bij café De Aanleg te Deurze. Daar worden we opgewacht door de Society Jazzband, zoals altijd onder de bezielende leiding van de bekende Groningse musicus Willem Wolthuis. Wolthuis is een bekend multitalent. Hij is kunstschilder, violist, instrumentbouwer en trombonist en heeft zo ongeveer alle muziekstijlen gespeeld, waaronder klassiek (NFO, NNO e.a.), gipsy (Pluche etc.), swing (Swing du Nord), mainstream jazz en dixieland. Inmiddels bestaat de SJB al weer ruim tien jaar. De SJB speelt (moderne) arrangementen van een veelheid van titels, de meeste van de hand van meester Willem zelf.

 

Van Deurze naar Café Popken in Ekehaar, waar gitarist/zanger Bé Hegen en zijn band ons zal laten genieten van authentieke blues. De kleurrijke muzikant Bé Hegen kan zonder meer worden gerekend tot de grote blues coryfeeën in ons land en heeft zich vooral gericht op de Chicago blues, waaraan hij een volkomen eigen presentatie weet te geven.

De band maakte haar debuut voor onze jazzclub tijdens Jazz on the Lake in mei 2005, toen met een 6-mans formatie die het talrijke publiek  in de Paalkoepel een onvergetelijke avond wist te bezorgen.

In de huidige bezetting vinden we naast Bé ook Jan Warntjes  terug, de uiterst veelzijdige pianist/toetsenist, die de oudere clubleden zich misschien nog wel zullen herinneren van de fantastische boogie battle die hij in december 1982 in De Boerderij  “uitvocht” met Rob Agerbeek.

De B.J. Hegen Blues band is een ijzersterke enthousiaste formatie die de JBB-ganger uitstekende bluesmuziek zal weten voor te schotelen.

 

De afsluiting van de 21e editie van Jazz by Bike vindt dit jaar plaats in Restaurant/Zalencentrum van Veen in Witten, waar het publiek een prachtige finale te wachten staat met de Arnhemse Storyville Jassband.

Het is al weer de 9e maal dat dit in 1959 opgerichte orkest voor Jazzclub Assen optreedt. Een monument in de Nederlandse “Classic Jazz” wereld, een orkest dat garant staat voor uitstekende jazz, die met veel enthousiasme en bezieling wordt vertolkt en waarvan niet minder dan 11 cd’s op de markt zijn verschenen.

 

Kortom: Er staat ons in Witten een fantastische finale van Jazz by Bike te wachten.

 

 

Klik op het affiche voor een vergroting

B.J. Hegen1.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

Drentse Jazzspecial 016.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

03-Nieuwjaar JCA Storyville 01012015 006.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

Hans Mijsbergh maakte het fotoverslag