Jazz by the Sea 2017

  

Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Jazz by the Sea Domburg 2017

Ook dit jaar waren de leden van JCA weer sterk vertegenwoordigd op het Jazzfestival in Domburg, dat ieder jaar in september wordt georganiseerd.

Maar liefst 14 leden van onze club waren naar Domburg afgereisd om het evenement bij te wonen.

Wederom was de organisatie er in geslaagd ook in 2017 een programma samen te stellen, waar traditionele jazz centraal staat.

Het evenement, dat gratis toegankelijk is, telde ruim 40 orkesten!  

Om een breed publiek te trekken waren er ook enkele andere muziekstijlen te beluisteren.

Hoogtepunt van het festival vonden veel mensen het optreden van de French Preservation Hall Jazzband een Frans Zweeds gezelschap. In dit geweldige orkest speelde vorig jaar Brian Carrick mee, deze werd vanwege ziekte, vervangen door de trompettist Patric Tevlin. Hij is een van de beste trompettisten in Canada. In Toronto is hij leider van de Happy Pals.

Ook de optredens van The Revivalists met Jonny Boston, Pepping Express met John Schuursma en Sean Moyses met Pete Allen Reeds and Rhythm vielen bij velen bijzonder in de smaak.

Een heel ander genre muziek werd ten gehore gebracht door de band Ladies got the Blues. Acht dames die met elkaar een project zijn aangegaan om de bluesmuziek, uit verleden en heden, vorm te geven.

Ook deze band werd door velen, meest jongere bezoekers, erg gewaardeerd.

Traditioneel waren er op zaterdagmiddag weer de Streetparades. Het is dan erg druk in het centrum van Domburg, maar de sfeer is fantastisch.

Het Jazzfestival dat begon op woensdag 13 september en werd afgesloten op zondag 17 september werd door bijna 30.000 mensen bezocht.

De aanwezige leden van JCA werden zondag opgetrommeld voor een etentje, om hiermee het bezoek aan Domburg af te sluiten. Er werd ‘s avonds nog even gezellig nagepraat!

Een ieder had zo zijn eigen mening over de verschillende optredens, maar vast staat dat er nu al wordt uitgekeken naar de volgende Jazz by the Sea dat in  2018 van 12 t.e.m. 16 september zal plaats vinden!

 

Tjeerd Geertsma.

Terugblik Jazz by the Sea

Klik op de afbeelding voor een vergroting

programmaboekje 2017.jpg
2017 09 Domburg 014.jpg

Klik op de foto voor een vergroting

Sean Moyses en  Pete Allen

2017 09 Domburg 017.jpg

De Asser afvaardiging. Helaas waren de heer en mevr. Grondsma te laat voor het fotomoment

Klik op de foto voor een vergroting