Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  3 maart  2019 rest. De Hertenkamp

Traditie wil dat in maart vooral musici uit de drie Noordelijke provincies worden uitgenodigd. Al is het maar om te tonen dat we hier vakkundig met onze jazz omgaan. En de ‘voor-de-pauze’ acte is ook alweer oudergewoonte voor musicerende leden van de Jazzclub. Onder de roepnaam ‘Jazzclub Assen Jamband’ repeteren maandelijks onder leiding van Jack Brinkman een tiental-plus vaardige oude-stijl musici in een gezellig café. Het repertoire is in de decennia dat de heren, en een enkele dame, dit doen geweldig gegroeid. Zelden hoor je in enig jaar dan ook de krakers van het vorige jaar. En afgezien van verbreding van het oeuvre is er voor de oplettende jazzfan goed te horen dat de kwaliteit er op vooruit gaat!

Ook deze keer vertrouwen we dirigent Jack – die zelf de trombone vaardig hanteert – om ons een gezellig dansbaar concertje voor te goochelen.

 

Zo tegen half vier, als de helden wat vermoeid raken, schakelen we over naar een gans andere stijl. Een combo onder de naam ‘Toots Thielemans Heritage Quartet’ doet wat de naam belooft. De prachtige harmonica-swing van de in 2016 (hij werd 94!) overleden Toots (Jean-Baptiste Frédéric Isidor, Baron Thielemans) heeft wel drie generaties jazzliefhebbers geraakt. Daarvan diep onder de indruk heeft Tollak Ollestad (piano en andere keyboards, harmonica en voice!) met drie Noordelijke musici een kwartet gebouwd rond de herinnering aan Thielemans. Drie bekenden van de Jazzclub, Winfred Buma op gitaar, Hans Lass op contrabas en Freek Laban, slagwerk leggen een solide grond onder de voeten van Tollak Ollestad. Google hem maar eens, hij komt uit Alaska, groeide op in Seatlle, US, kleinkind van Noorse afkomst. Liefhebbers van Stevie Wonder en Toots Thielemans zullen het zwoele bluesy geluid van Tollak zeer waarderen.

We zijn blij dat het Tollak behaagt om een poosje in ons land te komen wonen.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Jazz uit het Noorden

Entree € 15,-  Kaarten reserveren kan telefonisch via 0592-310313 of per mail

Onder vermelding van het betreffende concert en datum.

herringtownjazzband.nl/

V2-Tollak-Ollestad-2000.jpg
2019 - 3 maart - Toots Th..jpeg

Klik op het affiche voor een vergroting

In Jazz Inn-Fo jaargang 39 nr 4 een ve