Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  18 maart 2018  rest. De Hertenkamp  

JAZZCLUB ASSEN JAMBAND

"Maak van de noot een vreugd" was het motto van de in de beginjaren van Jazzclub Assen door jazzpioniers Govert Hartsinck en Peter Linker opgerichte Societeit d'Olde Band.

Het orkest, waarvan de naam inmiddels is gewijzigd in JCA JAM BAND ASSEN vormt al vele jaren een vast onderdeel in het jaarprogramma van de jazzclub en de namen van de meeste leden van dit gezelschap vinden we ook regelmatig terug bij de diverse door de club georganiseerde jam sessies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jazz uit het Noorden

Bezetting

 

Leonieke Vermeer

piano

Hans Lass

contrabas

Elmer Bergstra

slagwerk

Jan-Gerd Krüger

tenorsaxofoon

KWARTET LEONIEKE VERMEER

Aansluitend op de Jamband volgt een optreden van het kwartet van de Groningse pianiste LEONIEKE VERMEER.

Haar debuut voor Jazzclub Assen maakte ze in 2007 bij Autumn Jazz waar ze begeleid werd door Hans Lass en Elmer Bergstra. Twee geweldige musici die ook nu weer van de partij zijn en die wij ook het afgelopen jaar meerdere malen mochten begroeten in het maandelijkse jazzcafé Lodewijk Napoleon, waar we inmiddels ook Leonieke tot onze "vaste" gasten mogen rekenen.

Op 4 november jl. konden wij weer volop van haar genieten bij  Autumn Jazz met

Trio Leonieke Vermeer.jpg

Verleden jaar kon al worden vastgesteld dat er onder de muzikale leiding van trombonist JACK BRINKMAN grote progressie werd geboekt. Hier was een heuse, lekker swingende big band aan het werk en wij mogen er dan ook zeker van uit gaan dat de Jamband zich ook nu weer als een mooi visitekaartje van Jazzclub Assen zal presenteren.

het combo Jazz Busters naast Tineke Koops, Bas de Jager en contrabassist Einko Topper en 2 weken later speelde zij met hetzelfde combo bij de opening van de kunsttentoonstelling The American Dream in het Drents Museum, een locatie die haar als cultuurhistoricus en docent aan de Rijks Universiteit Groningen niet vreemd is.

Naast haar vaste begeleiders HANS LASS  en ELMER BERGSTRA wordt het kwartet van Leonieke gecompleteerd door saxofonist JAN-GERD KRÜGER, die evenals de overige comboleden zijn muzikale opleiding genoot aan het Prins Claus Conservatorium.

18 maart in de Hertenkamp: Het belooft een boeiende, maar zeker ook een gezellige jazzmiddag te worden, waarop wij met plezier kunnen vooruitblikken

Klik op de foto voor een vergroting

JCA Jamband 18 maart.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

Hans en Aly Mijsbergh maakten de foto’s

In Jazz Inn-Fo nr. 5 een verslag van Joop van Dalen.