Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Informatie over Jazz by Bike op zondag 9 september

Jazzclub Assen organiseert dit jaar op zondag 9 september voor de 17e keer een Jazzfietstocht door de omgeving van Assen, met ieder jaar een andere route en andere locaties.  Dit keer begint het evenement om 11.00 uur in het Asserbos bij Restaurant Ponderosa aan de Rode Heklaan  5 in Assen.
Daar treedt tot 12.45 uur het ”Jacatra Kwartet” op o.l.v. Peter Engelenberg met piano, tenorsax, bas en drums..    
Dit kwartet brengt Latinjazz met muziek uit het American Songbook.
Vandaar gaat de fietsroute via Baggelhuizen en het bos-en golfgebied naar café Hingstman in het fraaie esdorp Zeijen.
Een soepel swingend orkest uit de Achterhoek dat speelt in een eigen, frisse stijl.De strakke beat doet denken aan bekende Engelse orkesten als Kenny Ball en  Chris Barber, maar er zijn ook invloeden uit Country en Latin aanwezig.
Daar speelt “De Greyhound Bluesband” uit Assen van 13.30 – 15.15 uur.
De Greyhound Blues Band is een goed in gespeelde en strakke band met ervaring, die is opgedaan tijdens de vele optredens in binnen- en buitenland en bij het begeleiden van authentieke (veelal) Amerikaanse bluesmuzikanten.  Op die manier is hun unieke geluid ontstaan; de doggone blues.
Daarna voert de route via Rhee, en Assen Noord naar restaurant De Hertenkamp aan de rand van het Asserbos. Daar spelen tussen 16.00 en 18.00 uur de Jay Jay’s Border Jazzmen .
De totale route bedraagt ongeveer 20 km en is op belangrijke punten met bordjes aangegeven. Ook wordt bij de start een routebeschrijving verstrekt. Deelname staat open voor iedereen. Entree totale evenement € 11,00  (leden Jazzclub € 8.00)
Dit evenement, biedt een mooie combinatie van fietsplezier, luistergenot en gezelligheid.
Telefonische informatie op 0592-310313.  
Verrassend is de grote rol van de Close Harmony-zang waarmee een breder publiek dan alleen de pure jazzminnaars wordt aangesproken.  www.jazzman.nl    
Sponsor van Jazz by Bike XVII
Stichting Jazzuitgeverij – Assen