Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Jazzcafé  Lodewijk Napoleon 1809 donderdag  21 juni 2018

Open Jazzpodium

De midzomer Jam op 21 juni is in zicht. Het blijft licht tot een uur of elf, ongetwijfeld staan de terrasdeuren wijd open, dus er wordt zoetgevooisde muziek gemaakt om niet al het publiek op de Markt naar ons toe te trekken.

En uiteraard hopen we dat nog niet alle loslopende muzikanten met vakantie zijn, want we willen het seizoen natuurlijk in stijlvolle kwaliteit afsluiten. In augustus zien we wel weer.

 

Donderdag, op 21 juni zijn we toe aan Sessie #25, uiteraard weer in ons stamcafé Lodewijk Napoleon 1809. In dit knusse café in hartje Assen kunnen jazzliefhebbers maandelijks vanaf ca 21.00 uur genieten van én meespelen met een professionele ritmesectie. Dat is de formule.

Deze midzomer jam wordt professioneel gesteund door een ritmesectie deze keer bestaande uit Don Hofstede, gitaarvirtuoos uit Groningen, René van Astenrode op slagwerk en Bert van Erk op contrabas.

 

René en Bert hebben we al vaker en met veel plezier kunnen beluisteren in Lodewijk Napoleon.1809. Meestal bevat onze ritme-sectie een pianist maar deze keer lukte het  om Don Hofstede hiervoor warm te krijgen. Bovendien kennen Don, René en Bert elkaar goed van diverse Groningse Bühnes. Het eerste setje wordt door een toeterend bestuurslid van JazzClub Assen geclaimd. We zijn altijd weer benieuwd of hij iets heeft bijgeleerd.

 

Na deze set is de vloer vrij voor muzikale bijdragen van leden én niet-leden van de Jazzclub, begeleid door Don, Bert en René. Aan bezoekende JazzMusici derhalve het verzoek hun instrument mee te nemen, want we gaan ouderwets “jammen”. De stijl van de nummers in de sessie wordt bepaald door de aanwezige musici, maar vaag doel voor deze avond is toch de frisse 50-er jaren jazz en misschien een beetje smooth jazz?

Komende jam donderdagen in 2018:  juli slaan we wegens de vakanties even over. De kleurrijke poster van Piet Keun toont de in 2018 nog volgende data.

Café altijd open, ook voor een hap en ze tappen heerlijk bier. De Toegang Is Vrij.

 

 

 

 

jazzcafe mei.jpg

Klik op het affiche voor een vergroting

In ons fotoalbum  enkele foto’s van de jazzcafé’s  op 17 maart , 21 april en 12 mei  2016

flyer programmering jazzcafe.jpg