Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Koffieconcert 28 februari 2016

Vanaf 11.30 uur kunnen de bezoekers genieten van het swingende trio van pianist JOS VAN BEEST met jazzvocaliste MARIELLE KOEMAN.

 

Jos van Beest is geen onbekende  in onze provincie. Na zijn debuut voor Jazzclub Assen medio 1991 was hij een van de grote muzikale smaak makers bij de viering van het 4e lustrum in De Hertenkamp en in mei 2008 zagen we hem weer terug in het “Hof van Saksen” waar wij tevens kennis maakten met zangeres Marielle Koeman.

 

In de muziek van Jos van Beest vinden we veel terug van grote jazzpianisten als Monty Alexander en de door hem zeer bewonderde  Oscar Peterson, die hij ooit persoonlijk mocht ontmoeten  en door hem ook als zijn allergrootste voorbeeld  wordt genoemd.

 

Zijn sublieme pianospel  wordt op voortreffelijke wijze ritmisch ondersteund door gitarist JOOST ZOETEMAN en contrabassist ERIC SCHOONDERBOER

 

Marielle Koeman genoot een klassieke opleiding maar heeft zich de afgelopen decennia steeds meer toegelegd op de jazzmuziek . Van haar verschenen in middels 5 CD's , waaronder haar fantastische debuutalbum “From the Heart” , dat in 2002 in Japan met succes werd uitgebracht en lovende kritieken ontving.

 

Met haar warme stem en de als vanouds swingende  Jos van Beest  kunnen wij vooruitblikken op een prachtig koffieconcert in Vries.

 

 

Trio Jos van Beest m.m.v. Marielle Koeman   Aanvang 11.30 uur  Café Onder de Linden Vries

koffieconcert 28 februari.jpeg

Klik op het affiche voor een vergroting

Jos van Beest

Piano

 

Joost Zoeteman

gitaar

 

Eric Schoonderboer

contrabas

 

Mariëlle Koeman

vocals

 

Bezetting

Hans Mijsbergh maakte de fotoreportage en het filmverslag

In Jazz Inn-Fo 4 (maart 2016) een uitgebreid verslag van Joop van Dalen