Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2017                                                                                                                                                                                                                                                     © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Informatie over Lets Jump

Zondag 7 december 2014  Rest. De Hertenkamp - Assen
Let’s Jump
Lets Jump mag dan de Jump Jazz hoog in het vaandel hebben, maar de pure New Orleans elementen zijn nog sterk aanwezig. Zeker bij pianist Emile van Pelt, zijn broer de trombonist Jasper en slagwerker Bas de Jager. Allen sinds de jaren 80 deel uitmakende van La Vida. Aangevuld met bassist Joppe de Vree en de uitstekend spelende alt saxofoniste Tineke Koops vormt het combo een hechte muzikale eenheid.

Bezetting

 

Emile van Pelt

Piano

Jasper van Pelt

Trombone

Tineke Koops

Altsaxofoon

Joppe de Vree

Bas

Bas de Jager

Drums

Voor uitgebreide informatie zie:   www.letsjump.nl

Let's Jump.pdf
Sponsor van dit evenement:
JAZZUITGEVERIJ ASSEN

Assen

Genieten van  Rhythm & Blues combo ‘Let’s Jump’ bij Jazz Club Assen

ASSEN - Ondanks de niet te beste weersomstandigheden of misschien wel juist daardoor hebben de jazzliefhebbers – niet alleen de leden van

Geheel tegen zijn gewoonte in heeft uw webmaster een verslag van het concert uit het Asser Journaal  onverkort overgenomen

Jazz Club Assen, maar ook vele anderen, zondag de tocht naar De Hertenkamp gemaakt.

Daar trad de Rhythm & Blues combo ‘Let’s Jump’ op.  Het was niet de eerste kennismaking met het combo. Het trad ook op bij ‘Jazz by Bike’ in september 2013. Voor mij was het wel de eerste keer en ik heb ervan genoten. Er werd enthousiast gemusiceerd. Geen uitzondering, maar  wel een bijzonderheid was het optreden  van altsaxofoniste Tineke Koops, die  haar zeer bekende sexegenote Candy Dulfer op z’n minst evenaarde.

 

 

 

Hans Mijsbergh zorgde weer voor een fotoreportage en het verslag van onze deskundige is te lezen in Jazz In-Fo 3 (december 2014)

Zij werd  voortreffelijk bijgestaan door pianist Emile van Pelt, zijn broer op trombone Jasper, bassist Joppe de Vree en slagwerker Bas de Jager.

Ook de presentatie door Bouke Bijlsma was prima. Het publiek werd vergast op interessante bijzonderheden bij elk nummer.

Veel applaus oogstte het nummer van Otis Reading ´Stand by me´, en een Oud/Duitse Rumba ´I changed my heart´.

Een kleine rondvraag leerde dat de bezoekers, net als ik, hebben genoten en zeker geen spijt hebben gehad van hun bezoek.

Er werd ook flink gedanst want de swingende klanken leenden zich daar uitstekend voor.  Op zich was het kijken naar de dansers ook al een genoegen.

Mijn (dagelijkse) partner in de jazzbeleving Jan, had in de drie gebruikelijke sessies als sentimentele liefhebber van de New Orleans en Dixie-klanken ook graag nog wat van zijn favoriete genre had gehoord.

Wat mij betreft, ik heb zondag onverdeeld fijne uren beleefd met ‘Let´s Jump’. Net als het grote gros van mijn Jazzclub- genoten.

 

Leni Hof-Hoogland