Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

Programma  AUTUMN JAZZ XVII zaterdag 3 november .

Hotel van der Valk- Assen
Gevarieerde jazzmuziek met veel verrassingen !

Hieronder  treft U het speelschema  van de 17e editie van Autumn Jazz, ons jaarlijkse mini jazzfestival in de
3 bovenzalen van Hotel van der Valk , Assen.

Ook dit jaar een  prachtig jazz pakket, dat varieert van moderne bop tot pure New Orleans , waarbij traditiegetrouw weer een podium is opgesteld voor jonge, zeer getalenteerde jazzmusici, die aan het begin staan van hun carrière.
Zo maken  wij in de PEARLROOM kennis met EVELIEN STORM , een zeer veelzijdige jonge vocaliste , die dit jaar haar studie aan de Hanzehogeschool in haar woonplaats Groningen met succes wist te voltooien.
Evelien beschikt over een breed repertoire, waarin we naast grote jazz klassiekers ook eigen composities en enkele Braziliaanse jazz elementen terugvinden.
Het combo dat haar begeleidt bestaat uit pianist TONY HOYTINK en slagwerker BAS HORSTINK, die wij verleden jaar al bij Autumn Jazz hebben ontmoet , aangevuld met contrabassist ARTHUR BUITELAAR , die zijn debuut zal maken bij Jazzclub Assen .
Aansluitend hierop een nieuw groot muzikaal jazztalent, saxofonist FLORIAAN WEMPE. Opgegroeid in een gezin waar behalve naar  klassieke muziek ook veel geluisterd werd naar de jazz van grootheden als Charlie Parker en John Coltrane, startte hij op 9-jarige leeftijd met zijn eerste saxofoonlessen. Aanvankelijk was dit klassieke muziek maar al snel richtte hij zich op de jazz en amper 12 jaar oud won hij al een 2e prijs op het Prinses Christina Jazz Concours. In de daarop volgende jaren maakte hij deel uit van een band van jonge beloften onder leiding van Robert Veen, waarmee hij op vele podia optrad w.o. vier maal tijdens het North Sea Jazz Festival. Vervolgens won hij in 2006  het Prinses Christina Jazz Concours en startte hij een jaar later zijn  opleiding aan het Koninklijk Haags Consesrvatorium, waar hij in 2011 cum laude afgestudeerde. Tijdens zijn  studieperiode werd hij als solist uitgeroepen tot winnaar van
Iets geheel anders valt te beluisteren in de  IVORYROOM , waar het kwartet van contrabassist/ vocalist HENK BLEUMINK een hommage brengt aan de legendarische, in 1965 overleden jazzpianist/vocalist Nat King Cole, het N.K.C. Projekt.
Nat King Cole  behoorde zeker tot de grote entertainers als Frank Sinatra, Bing Crosby , Sammy Davis Jr., Dean Martin, Tony Bennett enz. en maakte wereldhits als Mona Lisa, Route 66, Unforgettable , Too Young e.v.a.
Het Henk Bleumink kwartet zal zijn meest bekende stukken opvoeren , maar zich
Vervolgens wordt de plaats op het podium ingenomen door de SMEDERIJ JAZZ PARTY, het huisorkest van het Groningse eetcafé “De Smederij” en kan het publiek zich te goed doen aan subliem vertolkte hardbop  uit de jaren ’60.
Leider/pianist DIEDERIK IDEMA weet zich vergezeld van  een zorgvuldig geselecteerde “all star” formatie met sterke solisten als de Amerikaanse trompettist KURT WEISS, het Groningse jazz icoon WIL JASPER op saxofoon en een ijzersterke nog jonge ritme sectie bestaande uit contrabassist RUUD VLEIJ, slagwerker SEBASTIAN DEMYDSZUC en gitarist THOMAS HILBRANDIE, wiens vader Henk
Hilbrandie  vele jaren de muzikale leider was van de in Assen haast legendarische Old Fashioned jazz
Natuurlijk ontbreekt ook de traditionele New Orleans Jazz niet op deze avond. Klik hier voor uitgebreide beschrijving van de Engelse jazzband NEW ORLEANS HEAT, die een centrale plaats zal innemen op het grote podium in de DIAMONDROOM.

Autumn Jazz XVII belooft weer een sfeervolle jazz bijeenkomst te worden met veel muzikale hoogtepunten.
Group. Ook in vocaal opzicht heeft  het orkest wel iets in huis, want met haar warme, donkere stemgeluid zal zangeres  JOSE ZWERINK het publiek snel voor zich weten te winnen.
Autumn Jazz 2012 wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe
Klik hier voor een kort verslag en enkele foto’s
deLeidse Jazz Award 2010 en kort daarop  genomineerd voor de prestigieuze Deloitte Jazz Award.
Op 29 september j.l. werd in de gloednieuwe Amsterdamse North Sea Jazz Club zijn debuut CD “Flo’s Flow”  
gepresenteerd. Het Floriaan Wempe Quartet bestaat verder uit gerenommeerde jazzmusici als pianist KAREL BOEHLEE,contrabassist JOS MACHTEL en drummer JOOST VAN SCHAIK.
Dat wordt dus volop genieten van energiek vertolkte romantische, melodische jazz uitgevoerd in verschillende stijlen van swingende neobop tot funk en een stukje latin.