Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

JCA JAM Band Assen en Quartet Swing du Nord

Het is een goede gewoonte om vroeg in het voorjaar aandacht te vragen voor jazz uit het Noorden. We programmeren dan een combo met streekgenoten, voorafgegaan door een concert van ‘ons huisorkest’, thans geheten de JCA Jam Band Assen.

Mocht u de officiële mededeling gemist hebben, sinds enkele maanden spreken we de ‘Societeit D’Olde Band’ aan met de naam JCA Jam Band Assen.

Het huisorkest is een ‘kleine’ bigband met zo’n 15 musici waarvan we er ook wel eens een enkele ontmoeten in onze maandelijkse Jazz Jams in café Lodewijk Napoleon 1809.

Hoewel de meeste dames en heren de muziek als een hobby bedrijven is het orkest in de loop van de jaren mede door toedoen van dirigent Jack Brinkman (trombone) flink gestegen op de kwaliteitsladder. Gaat u vooral eens letten op de plezierige onderlinge wedstrijden die de musici houden in hun improvisaties.

 

 

 

 

 

 

 

 

Regio Jazz   zondag 19 maart in rest. “De Hertenkamp”

Klik op het affiche voor een vergroting

nieuw regio.jpg

Ter afsluiting hebben we vanaf ongeveer 16.30 uur een optreden van het vorig jaar door violist/trombonist Willem Wolthuis opgerichte quartet Swing Du Nord.

Zoals de naam eigenlijk al zegt: Noorderlingen – Groningen, Drenthe – die swing muziek spelen uit de 50-er en 60-er jaren van de vorige (!) eeuw. Uniek aan dit kwartet is de combinatie van de instrumenten: Willem Wolthuis op viool, Don Hofstee op gitaren, Wim de Bos op klarinet en Hans Lass op contrabas.

Op hun gloednieuwe website kun je alvast wat vooruit swingen.

Hans Mijsbergh maakte de foto’s