Volg ons ook op:

   Jazz Club Assen   2003-2019                                                                                                                                                                                                                                                © ontwerp en webmaster HLdG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Jazz Club Assen

 

 Zondag  3 februari  Eetcafé/Zalencentrum DE AANLEG- Deurze

In The Miller’s Mood

In de zomer Van 1940 richtte gitarist Ab de Molenaar een jazzkwartet op dat in de daarop volgende decennia zou uitgroeien tot een van de meest bepalende swingformaties uit de geschiedenis van de vaderlandse jazz: The Millers.

Het overlijden van de oprichter op 11 maart 1985 betekende weliswaar het einde van de band, maar dat gold zeker niet voor de muziek, want tot op dag van heden is de specifieke “sound” van de band voor vele jazzmusici nog een belangrijke bron van inspiratie. Zo ontving Jazzclub Assen in het verleden formaties als de New Millers Mind van vibrafonist Nico Spannenburg en verzorgde de Millers Revival Band van Lodewijk Bouwens de muziek tijdens het koffieconcert in het Hof van Saksen in februari 2009.

Dat is inmiddels al weer 10 jaar geleden. Dus wordt het tijd voor een nieuwe terugblik op dat fameuze combo van weleer en maken wij kennis met de band IN THE MILLER’s MOOD o.l.v. Henk Bleumink

Met wellicht legendarische klassiekers als Make Mine Millers, Lilette, Take a letter, Miss Smith e.a. uit de gouden Miller-jaren mogen wij vooruitblikken op een heerlijk ontspannen jazz-bijeenkomst, die bij een belangrijk deel van ons publiek zeker ook een brok nostalgie naar boven zal brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millers Mood Koffieconcert.jpeg

Klik op het affiche voor een vergroting

Koffieconcert

Bezetting:

 

Tonny Nijland

vocals

Sietze de Leeuw  

fluit/saxen

Hans Kerkhoff

vibrafoon

Haje Nordback

piano

Ewoud Huizing

contrabas

Henk Bleumink

Leider/gitaar/vocals

Norbert Umme

slagwerk

Hans en Aly Mijsbergh maakten de foto’s

In Jazz Inn-Fo jaargang 39 nr 4 een verslag van Jack Brinkman